20 Mart 2020 Cuma

Skoda öğrenci otomobili Scala Spider'ı sergileyecek

Scala Spider, şu anda Skoda’nın Mlada Boleslav merkezinde eğitim veren 20 çıraklık ekibi tarafından geliştirildi ve tasarım şefi Oliver Stefani'nin rehberliğinde. Makine inşa edilirken Skoda mühendisleri ekibe tavsiyelerde bulunuyor.

Scala 2018'in sonlarında piyasaya sürüldü ve bu kapak ilk kez bir öğrenci araba projesi için temel olarak kullanıldı. Öğrencilere otomobilin standart bir versiyonu ve istedikleri gibi adapte olma özgürlüğü verilmektedir.

Üstü açık bir vücut tarzına karar verdikten sonra, tasarım çalışmaları, aracın çizgilerini daha 'görsel dinamikler' vermek için daha belirgin hale getirmeye odaklandı. Bitmiş Scala Spider'ın Haziran ayında açıklanması planlanıyor ve otomobil için üretim amacı yok.

İlk öğrenci otomobil konsepti, iki kişilik bir Citigo olan Citijet'ti. Bunu Funstar (Fabia tabanlı bir pick-up), Atero (Rapid-Spaceback tabanlı coupé), Citigo tabanlı elektrikli Element, Sunroq (Karoq Cabrio) ve geçen yılki Mountiaq takip etti.

Skoda Mesleki Akademisi öğrencileri Scala'nın üstü açık Spider versiyonunu geliştiriyor. Aile arabasının henüz adlandırılmamış varyantı Haziran ayında açıklanacak ve Çek firmasının eğitim programında öğrenciler tarafından üretilen yedinci konsept otomobil olacak. Önceki makineler arasında Kodiaq tabanlı bir pikap ve dönüştürülebilir bir Karoq vardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Bugatti Chiron Pur Sport Fiyatları Cep Yakıyor

Bir araba ile ilgili olabilecek tüm kötü şeyler arasında, çamurluk bükücü belki de en iyi senaryo tipi bir kazadır. Çok pahalı bir Bugatti C...