20 Mart 2020 Cuma

Coronavirus İngiltere'de otomobil endüstrisini kapatma noktasına getirdi

Koronavirüsün hızlı küresel yayılımı, otomobil endüstrisi de dahil olmak üzere toplumun tüm yönleri üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Dünyada üretim tesisleri kapatılıyor, dramatik borsa düşüşleri hemen hemen her otomobil firmasının değerini vurdu, araç satışları dramatik bir şekilde düşüyor ve çoğu büyük motor sporları etkinliği iptal edildi.

Bu, Autocar’ın otomobil dünyasının nasıl etkilendiğine dair bir özetidir ve bilgi ve daha ayrıntılı hikayelere bağlantılar ile düzenli olarak güncellenecektir.

20 Mart Cuma: Çin'in endüstri dersi olan Jaguar Land Rover ve Bentley yakın tesisleri

● Jaguar Land Rover ve Bentley, İngiltere'deki tesislerini kapattı ve İngiltere'deki ana araç üretimini etkili bir şekilde durdurdu. Her iki firma da 20 Nisan'da tesislerini yeniden açmayı hedefliyor. Tam hikaye burada.

● İngiltere ve daha geniş Avrupa otomobil üretiminin etkin bir şekilde kapatılmasıyla otomotiv şirketleri büyük mali zorluklarla karşı karşıyadır. Peki nasıl başa çıkabilirler? Ülkedeki koronavirüs vakalarının sayısı azaldıkça endüstrinin geri dönmeye başlamasıyla endüstrinin yavaş yavaş toparlandığı Çin'de bazı cevaplar bulunabilir. Jim Holder, bazı ipuçları almak için bazı otomobil endüstrisi kaynaklarıyla konuştu. Derinlemesine analizini buradan okuyun.

● Volvo, iş gücünü korumak için ülkesi İsveç ve Charleston, Güney Carolina'daki tesislerini 26 Mart'tan 14 Nisan'a kadar kapatacak. En az 5 Nisan'a kadar tekrar açılmayacak olan Belçika fabrikasını zaten kapattı. Volvo'nun Çin fabrikası bu ayın başlarında yeniden açıldı.

● Gelecek sezonun uygulamaya konulacağı yeni Formula 1 teknik kuralları, takım ekiplerinin kesintili 2020 sezonundan gelen mali isabetin daha iyi yumuşamasını sağlamak için 2022'ye kadar ertelendi. Bu yılki şampiyona, yılın ilk yedi yarışının iptal edilmesinden veya ertelenmesinden sonra en az Haziran ayına kadar başlamayacak. Yeni kuralların tüm hikayesi burada gecikiyor.

● Formula 1 düzeltmenizi kaçırıyorsanız, şampiyonluk patronları bir Virtual Grand Prix esports serisi başlattı. Bu Pazar Bahreyn Grand Prix'sinden başlayarak ertelenen veya iptal edilen her 2020 yarışının yerine yarışlar yapılacak. F1 2019'un PC sürümünü kullanarak çalıştırın, bu hafta sonu etkinliği Bahreyn devresinde ve son 28 turda F1 yarış mesafesinin yarısı kadar sürecek. F1 2019'da yer almayan devrelerde yapılan yarışlar alternatif mekanlarla değiştirilecek.

Mercedes tartışmalı Çift Eksenli Direksiyon sisteminin sanal bir sürümünü çalıştıramayacak.

19 Mart Perşembe: Honda İngiltere tesisini kapattı, sürüş testleri ertelendi ve daha fazla F1 yarışı ertelendi

● Honda, "tedarik zincirleri ile artan zorlukların ve refahı göz önünde bulundurarak" veya personelin Civic hatch'ın yapıldığı İngiltere fabrikasında üretimi askıya aldı. Firma, hükümet tavsiyesi ve piyasa koşullarına bağlı olarak 6 Nisan'da üretime yeniden başlamayı planladığını açıkladı.

● Formula 1 patronları Hollanda, İspanyol ve Monako grand prix'lerini resmen ertelediler. Sırasıyla 3, 10 ve 24 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan etkinliklerin beklenen ertelenmesi, sezonun 7 Haziran'da Azerbaycan Grand Prix'siyle başlaması planlanıyor. F1 patronları, daha önce bu yıl hala bir takvim ya da 17 ya da 18 yarış yapmayı umduklarını belirten yarışlar için "potansiyel alternatif tarihlerin yaşayabilirliğini araştırıyorlar".

● Sürüş Aracı Standartları Ajansı, bugün ve yarın gerçekleşmesi nedeniyle İngiltere'de tüm sürüş testlerini erteledi. Kuzey İrlanda'da, sürüş testleri üç ay süreyle askıya alınmıştır.

● Hem Ford hem de GM, en az 30 Mart tarihine kadar Kuzey Amerika'daki fabrikalarında üretimi askıya alacaklar. İki firma ABD, Kanada ve Meksika'daki tesislerini temizlemek ve sterilize etmek için zaman ayıracaklarını ve her ikisinin de üretim devam ederken işçileri güvende tutmak konusunda sendikalarla görüşmelerde bulunduklarını söylüyor. Audi ayrıca tedarik zinciri sorunları nedeniyle Meksika'daki fabrikasında üretimi askıya aldı.

● Hyundai, bir işçi Covid-19 için pozitif test yaptıktan sonra Alabama'daki ABD fabrikasında üretimi askıya aldı. Firma, siteyi sterilize etmek ve üretimin devam etmesinin ne zaman güvenli olacağını belirlemek için yerel yetkililerle birlikte çalışıyor.

● Motor sporları dünyası beklemedeyken, birçok yarış organizatörü boşluğu doldurmaya yardımcı olmak için 'sanal' Esports serisi ile çalışıyor. Geçen hafta Max Verstappen gibi sürücüleri içeren başarılı bir etkinliğin ardından Torque Esports, 21 Mart Cumartesi günü saat 17: 00'de ikinci bir All-Star Esports Savaşı gerçekleştirecek.

Bu arada, zaten resmi bir iRacing şampiyonasını onaylayan Nascar, yeni bir eNASCAR iRacing Pro Invitational Series kurdu. Yeni serilere, 'Nascar dignitaries' ile birlikte çeşitli serilerindeki mevcut sürücülerden oluşan bir karışımla yarışılacağını söylüyor. İlk etkinlik, 22 Mart Pazar günü İngiltere saatiyle 1730: 00'da sanal Homestead-Miami Speedway'de gerçekleşecek.

● Los Angeles'taki Petersen Otomotiv Müzesi, Covid-19 nedeniyle kapandı, ancak Vault'ta saatlerce süren sanal turlar düzenleyerek evde sıkışmış herkese eğlence sunacak. 'Turların' her biri 3 $ 'a mal olacak ve gelirler personeli destekleyecek. Ana müzedeki Petersen sergilerine bir göz atmak için buradan Autocar'ın slayt gösterisine göz atın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Bugatti Chiron Pur Sport Fiyatları Cep Yakıyor

Bir araba ile ilgili olabilecek tüm kötü şeyler arasında, çamurluk bükücü belki de en iyi senaryo tipi bir kazadır. Çok pahalı bir Bugatti C...