20 Mart 2020 Cuma

Nissan Z marka dosyalama 370Z halefi hakkında önemli bilgiler

Geçen yılın sonlarında Autocar ile konuşan Nissan ürün planlama patronu Ivan Espinosa, yeni bir Z modelinde "yakında bir şeyler bekleyebiliriz" diyerek şunları söyledi: "Nissan heyecan verici arabalarla ilgili."

Aynı etkinlikte konuşan tasarım patronu Alfonso Albaisa, firmanın Z-araba mirasını asla terk etmeyeceğini söyledi. Dedi ki: “Hayal etmek kolaydır. Z, 60'lı yıllarda spor arabaları demokratikleştiren otomobil. Bundan önce, bir Porsche veya Jaguar satın almak için paranız vardı. "Şu anki araba bayiliklerde uzun zaman oldu ve bu yüzden onaylamasam bile tasarımcıların halef üzerinde çalıştığını hayal edebilirsiniz."

Nissan yeni bir Z markası sunarak, 370Z spor otomobilinin yerini almaya hazır olduğuna dair en güçlü ipucunu verdi. Bu ticari marka Nissan tarafından birkaç gün önce Motor Trend tarafından bildirildiği gibi Kanada Hükümeti'ne sunuldu ve Japon şirketinin uzun süredir devam eden spor otomobiline bağlı olduğunu gösteriyor.


Power for the future sports cars, which insiders suggest could be called the 400Z, is planned to come from the twin-turbocharged 3.0-litre V6 engine used in a number of existing Nissan models. In standard versions of the new Z car, the engine, which has a 60deg vee angle, is expected to run a similar state of tune to that of the Infiniti Q60 3.0T, which develops 399bhp and 350lb ft.

By comparison, the 370Z has a turbocharged 3.7-litre V6 that delivers 323bhp and 268lb ft. The 370Z has been on sale since 2009, although it has had a number of facelifts since then. Most recently, we saw a limited edition 370Z to celebrate 50 years of the Z range. It had a paint scheme inspired by the SCCA-winning BRE 240Z raced by John Morton in the early 1970s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Bugatti Chiron Pur Sport Fiyatları Cep Yakıyor

Bir araba ile ilgili olabilecek tüm kötü şeyler arasında, çamurluk bükücü belki de en iyi senaryo tipi bir kazadır. Çok pahalı bir Bugatti C...