24 Kasım 2020 Salı

Volkswagen Passat'ın Üretimi ABD'de 10 Yıl Sonra Sona Eriyor

CEO Ralf Brandstätter, hareketin güçlü SUV satışlarına dayandığını söyledi. Bu arada, ID.4 elektrikli crossover ve Taos SUV gelecek yıl geliyor.CEO Ralf Brandstätter, Volkswagen'in ABD'deki Passat sedan modelini SUV'ları lehine durdurmayı planladığını söyledi. 

Şirketin yeni Taos kompakt SUV'sinin yanı sıra, Atlas ve Atlas Cross Sport SUV'ların yanı sıra VW'nin Chattanooga, Tennessee fabrikasında inşa edilecek olan ID.4 elektrikli crossover'ın yanı sıra gelecek yıl geliyor.

Brandstätter, bir tarih belirtmeden, "ABD için Passat'ı on yıl içinde iptal etme kararı aldık," dedi. "Atlas'ın başarısının da gösterdiği gibi, satış trendi çok sıkı bir şekilde SUV modellerinin lehine." 

ID.4, önümüzdeki yılın başlarında ABD'ye ulaşacak. Chattanooga'da üretim başlayana kadar otomobiller VW'nin Zwickau, Almanya'daki fabrikasından ithal edilecek. Bazı gözlemciler, fabrikanın ID.4'e yer açmak için Passat'ın üretimini durdurması gerektiğini tahmin ettiler, ancak bir Volkswagen sözcüsü Car and Driver'a VW'nin bir tanesinden kurtulmak için "ihtiyaç duyduğunu varsaymamamız gerektiğini söyledi. 

Diğerine yer açmak için araç. " VW Passat, 1990'da başlayan sedan üçüncü nesilden beri ABD'de satılıyor. Bundan önce, Passat burada 1974'ten itibaren Dasher olarak ve 1982'den 1990'a kadar Quantum olarak satıldı. Yine de dünyanın diğer bölgelerinde Passat'ın sonu değil. 

Volkswagen, Car and Driver'a yeni bir MQB tabanlı Passat modelinin geleceğini doğruladı. ABD'de mevcut nesil üretime son verdiğinde, neredeyse 12 yaşında olacak. VW hiçbir zaman bir hibrit, Jetta sedan ve Honda Accord'un sahip olduğu bir şeyi veya Toyota Camry gibi dört tekerlekten çekişli bir model sunmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Bugatti Chiron Pur Sport Fiyatları Cep Yakıyor

Bir araba ile ilgili olabilecek tüm kötü şeyler arasında, çamurluk bükücü belki de en iyi senaryo tipi bir kazadır. Çok pahalı bir Bugatti C...